Dom > Izložba > Sadržaj
Portalna stroj za rezanje
Mar 15, 2016

Definicija "Portalna"

Je portalna se definira kao "bilo koji od raznih razgranalog okvira, kao most kao dio određenih dizalice." Drugim riječima, to je struktura koja mostova na površini. Kao što je portalna Dizalica, riječ se često koristi da se odnosi na strukturu koja kreće na kotačima, često jaše na skup paralelnim tračnicama.

Zašto koristiti je portalna?

Većina strojeva dizajniran za rezanje stan čeličnih ploča koristiti portalna dizajn jer to je jednostavan način za pomicanje rezanje baklje u X-Y koordinatni sustav. Željeznički sustav koji je portalna zavisi od oblika jedne osi, obično na osi x. Portalna most sama formira druge osi, obično na osi y. Motorizing svake osi i usklađivanjem Gibanje u dvije osi istodobno, možete premjestiti baklju u bilo koji uzorak potrebno rezati oblike iz čeličnih ploča. Dakle, portalna dizajn posuđuje u CNC oblik rezanja, koje prvenstveno koristi u X-Y koordinatnom sustavu programskih dijelova.

Stroj za rezanje portalna će jahati na nekakav željeznički sustav u osi x, ni poda montirati pijedestal montirana ili ponekad integriran na strani tablice. Tračnice su dizajnirani kako bi osigurao točnost pokreta za stroj i su dovoljno jaka da podnese težinu cijelog stroja i svu opremu montirati na njega. Ovisno o veličini stroja, ove tračnice može biti kao jednostavan kao mali komadić metala, ili kao kompliciran kao recirkulirajuće kuglični ležaj linearno željezničkog sustava ili velike kao željeznički vlak željeznica.

Stroj za rezanje portalna također će imati nekakav vođenje sustava u y, koji je montiran most struktura sama. Y vođenje sustava obično je manja od osi x tračnice, jer oni samo moraju nositi teret mala kočija i rezni alat, ne cijeli portalna. Portalna strojevi mogu imati jedan alat prijevozu ili mnogo vagona alat. Neki puta alat vagoni će svaka imati svoj pogonski motor koji će ih premjestiti u y, neki puta bit će samo jedan motor koji pogoni y i svi alat vagona će biti spojeni zajedno čelik sastava, vezati štap, žičane užadi ili sličnih mehaničkih uređaja.

Postolja mogu dolaze u raznim veličinama. Nema dostupnih neki strojevi 2 nogom po područje rezanja 2 stopala. Postoje drugi sustavi mogu obuhvatiti gotovo 100 metara širok s željeznički sustavi jednako dugo.