Dom > Izložba > Sadržaj
Ručno Elektrolučno zavarivanje
Mar 13, 2016

Zaštićenih elektrolučno zavarivanje (SMAW), također poznat kao ručno elektrolučno zavarivanje (MMA ili MMAW), toka zaštićeni luk weldingor neformalno kao štap za zavarivanje, ručnog luk za zavarivanje proces koji koristi potrošnih elektroda pokrivena s velikim intenzitetom za polaganje zavara.

Električne struje, u obliku izmjenična struja ili istosmjerna struja iz zavarivanja struje, se koristi za formiranje električni luk između elektrode i metala koji se spajaju. Obratka i elektroda topi formiranju zavara bazen koji hladi u obliku joint. Kao što je zavara je prikazan, fluks premaz elektrode dezintegrira, emitirao pare koje služe kao zaštiti plinova i pružanje sloja troske, koje štiti područje zavara od atmosferskog onečišćenja.

Zbog svestranosti procesa i jednostavnost njegova oprema i rad, metalni elektrolučno zavarivanje je jedan od svjetskih prvi i najpopularniji postupaka zavarivanja. Dominira drugi procesi zavarivanja titana u industriji održavanje i popravak i iako toka šupalj elektrolučno zavarivanje raste popularnost, SMAW nastavlja da se koristi opsežno u izgradnji teške Čelične konstrukcije i industrijske proizvodnje. Proces se koristi prvenstveno za zavariti željeza i čelika (uključujući inox) ali aluminija, nikla i slitina bakra mogu također biti zavareni s ovom metodom.