Dom > Izložba > Sadržaj
Razlika između zavarivanje MIG i TIG zavarivanje
May 27, 2016

Razlika između zavarivanje MIG i TIG zavarivanje


MIG zavarivanje (inertnog plina metala lučno zavarivanje)

Osim MIG zavarivanje baklja umjesto volframova elektroda sa metalne žice. Druge i TIG zavarivanje. Stoga, žice za zavarivanje je rastopljeni Luk, i šalje u područje zavarivanja. Moć zakucani Valjak prema potrebna žice za zavarivanje zavarivanje baklju iz kolut.

Izvor topline je također DC Luk, ali polaritet i TIG zavarivanje koristi u suprotnom. Zaštitni plin koristi se razlikuje, kako bi se poboljšala stabilnost luka dodavanjem l % kisika u argon plin.

Postoje i neke razlike u osnovni postupak, na primjer, sprej, puls injekcije, loptu i kratkog spoja prijenos.


TIG zavarivanje - radi princip

TIG zavarivanje izvor topline za DC elektrolučno zavarivanje, radni napon od 10 do 15 volti, ali struja do 300 komada kao katoda, zapaliti u Volfram elektroda kao anoda.

Inertni plin je uglavnom Argona.

Inertnog plina kroz baklju u Luk i zavariti bazen formirana oko štita. Kako bi povećali unos topline, 5% vodika se obično dodaje argon. Međutim, kada feritno od nehrđajućeg čelika zavarenih, da nije moguće dodavanje vodika u Argona. Potrošnja plina je oko 8 do 10 litara u minuti. U procesu zavarivanja osim iz puše inertnog plina za zavarivanje baklja, plin iz najbolju zaštitu zavara za puhanje vara.

Ako je potrebno, te zavarivanje žice, koji je ispunjen u lokvi zavariti zavariti bazena, može biti ispunjen isti materijal kao zavarenog austenitnog materijala.