Dom > Izložba > Sadržaj
Što je CNC stroj
Mar 21, 2016

CNC je kratki obrazac za računalo numeričke kontrole. Vidjeli smo da NC stroj radi po programu upute ubacuje u upravljačku jedinicu stroja. CNC stroj sastoji se od mini računalom ili mikroračunala koja djeluje kao upravljačku jedinicu stroja. Dok u stroju NC program ubacuje se u bušiti kartice, u CNC strojeva program upute ubacuje se izravno u računalo preko malih zajednica sličan to tradicionalan tipkovnica.

U CNC stroj plan pohranjen u memoriji računala. Programer može lako napisati šifre i uređivati programe kao i po zahtjevima. Ovi programi se mogu koristiti za različite dijelove, i ne moraju se ponoviti opet i opet.

U usporedbi s NC stroj, CNC stroj nudi veću dodatnu fleksibilnost i računska sposobnost. Novi sustavi se mogu se ugraditi u CNC kontroler jednostavno reprogramiranjem uređaja.

CNC stroj sastoji se od računala u kojoj program je hranio za rezanje metala prema zahtjevima posla. Sve rezanje procese koji će se provoditi i konačnih dimenzija nahranili u računalo putem programa. Računalo Dakle zna što točno treba obaviti i obavlja rezanje procese. CNC stroj radi kao Robot, koji mora da bude hranjena s program i to slijedi vaše upute.