Dom > Izložba > Sadržaj
što je plazma rezanje
Mar 21, 2016

Plazma rezanje je postupak da se reže kroz električki vodljivog materijala uz pomoć ubrzani mlaz hotplasma. Tipični materijali smanjiti za taj proces uključuju čelika, aluminija, mesinga i bakra iako kao i svibanj biti smanjio drugih vodljivog metala. Rezanje plazmom se često koristi u izmišljotina i zavarivanje trgovine, automobili popravci i restauracije, industrijsko građenje, spašavanje i scrapping operacije. S obzirom na visoku brzinu, precizni rezovi, u kombinaciji s niskim troškom rada, plazma rezanje vidi rasprostranjen običaj iz velikih razmjera industrijske CNC programa do male hobi trgovinama.

Osnovni plazma rezanje postupak uključuje stvaranje električne kanal od ionizirani plin tj plazme od plazma rezač, kroz izradak koji treba rezati, stvarajući dovršene strujnog kruga za plazma rezač preko uzemljenja Stezaljku. To je postignuto komprimirani plin (kisik, zrak, Inertni i drugi Ovisno o tome koji režete) koji je potamanila fokusiran mlaznice velikom brzinom prema radnom površinom. Električni luk je zatim formira u roku od plina, između elektrode u blizini ili integrirani u sapnice za plin i predmet same. Električni luk ionizira neke od plina, a time stvaranje električki vodljivog kanala plazme. Kako struja iz rezača baklja putuje dolje ova plazma daje dovoljno topline za taljenje kroz izradak. Istovremeno, veći dio plazme visoke brzine i komprimirani plin puhati vruće rastaljenog metala, a time odvajanje tj. rezanje kroz izradak.

Plazma rezanje je djelotvorno sredstvo za rezanje tanke i debele materijale podjednako. Ručne svjetiljke mogu obično izrezati na 38mm debela Čelična ploča, i jače računalo kontrolira baklje mogu zeljezo debljine do 150 mm.